Bekijk desktop versie
about:concepts | sports

About Streetkings

Streetkings Street Football, a sublabel of Streetkings Global, is an organization of street football players who came together to give people one main platform to watch the best street football players perform, make use of our services and follow our activities. We provide demonstrations, clinics, events, photoshoots, masterclasses and...

Read more

STREETKINGS 1 YEAR ANNIVERSARY GROOT SUCCES!

Monday, 17 october 2011 06:54

Afgelopen zondag vierde Streetkings haar eenjarig bestaan bij de graffiti vrijplaats onder de A8 in Zaanstad. Streetkings werd een jaar geleden opgezet door de legendarische straatvoetballer Edward van Gils, aanstormend danstalent Juvat Westendorp en Fardad Sheikh-olya. Samen besloten zij een organisatie neer te zetten dat zich richt op dans, straatvoetbal en de cultuur waaruit dit voortkomt. Het eenjarig bestaan was een groot succes!

In een jaar heeft Streetkings ontzettend veel bereikt. De dansschool in Zaandam barst vrijwel uit zijn voegen en er moet nu al uitgekeken worden naar een grotere locatie. Vier docenten van de dansschool doen momenteel mee aan het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance op RTL 5 en drie daarvan zitten nog in de liveshows, een unieke prestatie! Verder gebeurt er ook ontzettend veel op het gebied van Straatvoetbal, er zijn namelijk vergevorderde gesprekken met investeerders uit Singapore en Abu Dhabi om Streetkings daar op te zetten.

“In een jaar hebben we eigenlijk bereikt wat ik voor me zag in een vijfjarig stappenplan. Het succes van de dansschool, het succes van de leraren van hoe ze hier binnen kwamen en hoe ze nu allemaal ontwikkeld zijn. En natuurlijk de ontwikkelingen in het buitenland op het gebied van straatvoetbal” Aldus Edward van Gils, die straalt als hij het over Streetkings heeft. “Het is hard werken en bikkelen, maar het begint steeds meer vorm aan te nemen. We zijn van plan de Streetkings Cultuur uit Nederland over te brengen op de hele wereld en we zullen als alles goed gaat daar vanaf volgend jaar in Azie mee beginnen.”

Zondag 16 oktober was de eerste ‘verjaardag’ van Streetkings en de sfeer was fantastisch. Iedereen liep rond met een lach op zijn gezicht en er hing een familiaire sfeer. De dansers deden het goed, de voetbalwedstrijden waren erg vermakelijk en de interactie tussen de host en het publiek was ook zeer leuk. Hopelijk zullen er nog vele verjaardagen volgen na deze, Streetkings is de movement!

 

Ga voor meer informatie naar www.streetkings.eu

Volg Streetkings op twitter @StreetkingsEU

Like The Streetkings Movement fanpage op Facebook

 

 

This website uses cookies. More information can be found on our cookie policy. Close